"Metamorphoses" door Bart Ramakers - deel 2

ADONIS EN APHRODITE

Als tweede beeld van kunstfotograaf Bart Ramakers stellen we je graag “Adonis en Aphrodite” voor. Wie kent Adonis niet? De god van de eeuwige lente, schoonheid en verlangen. Hij werd bemind door Aphrodite, godin van de liefde, én Persephone, godin van de onderwereld.

Tijdens de jacht, het favoriete tijdverdrijf van Adonis, werd hij gedood door een wild zwijn. Aphrodite snelde naar hem toe en haalde haar onbeschermde huid open aan het kreupelhout en de doornstruiken waardoor haar bloed de witte rozen waar ze langs kwam rood kleurde. Haar liefkozingen werden echter niet meer beantwoord waardoor Aphrodite in tranen uitbarstte. Zodra de tranen de grond raakten, veranderden ze in anemonen en de bloeddruppels die uit de dij van Adonis waren gevloeid en op de grond waren gevallen, groeiden uit tot prachtige rode rozen

“Metamorphoses” nog tot eind oktober bij  DE BORGHT

40402787314_273f0107e7_o (1).jpg

Astrid Mora