Jonneke Kodde

Jonnekes inspiratie voor haar bronzen beelden komt uit de natuur. Ze observeert vooral vogels in hun vlucht, het moment van spanning en beweging. De trek naar een volgende bestemming wat de toekomst, het nieuwe maar ook de terugkeer symboliseert.

De beweging van de vleugels vatten in een ogenblik, dat ene moment, dat is wat ze tracht vast te leggen in de beelden. Het lijkt dan ook of de bronzen vogels ieder moment kunnen wegvliegen. Ze tracht de beelden zo rank en natuurecht weer te geven, wat niet evident is in dit materiaal. De grenzen opzoeken van brons is dan ook een uitdaging die ze niet uit de weg gaat.

jonnekekodde-8.jpg

De beelden staan prachtig in de tuin van DE BORGHT waar ze heel mooi tot hun recht komen in dat stukje natuur, maar ook binnen kunnen ze perfect geplaatst worden. Ook bij jou vinden ze vast een plekje waar ze helemaal thuis kunnen zijn.

jonnekekodde.jpg

De beelden zijn nog tot eind mei te koop bij DE BORGHT. Voor meer info mail gerust naar info@deborght.be of bel op 015/43.15.50

Astrid Mora