"Metamorphoses" door Bart Ramakers - deel1

Openingsverhaal Bart Ramakers

In het titelbeeld van “Metamophoses” schetst kunstfotograaf Bart Ramakers de herinnering aan de metamorfosen van Ovidius. In deze aaneenrijging van vertelsels beschrijft Ovidius het verhaal van de klassieke goden, stervelingen en andere mythische figuren die telkens een dramatische gedaanteverwisseling ondergaan. Een uitbeelding van de kosmos die voortdurend in beweging is maar nooit vergaat terwijl toch niets hetzelfde blijft. Ovidius schildert hierbij de goden niet af als verheven wezens maar als gewone mensen met elk hun eigen zwaktes en amoureuze verlangens, waarbij de natuur een steeds een belangrijke rol speelt als decor.

26180399517_711c1bc911_o (1).jpg

Ideale uitvalsbasis dus om met DE BORGHT een samenwerking aan te gaan naar het uitbeelden van deze mythes aan de hand van beelden en bloemen.

“Metamorphoses” nog tot eind oktober te bekijken bij  DE BORGHT

 

Astrid Mora