Huisparfums - Dr. Vranjes

08-02-20.jpg

Dr. Vranjes maakte tot zijn missie om jou de beste geur voor iedere ruimte te bieden gericht op jouw smaak, jouw omgeving, jouw inrichting.

Een huisparfum kiezen is net zo belangrijk als de juiste parfum kiezen voor jezelf, we herkennen onszelf in een geur net zoals anderen ons daar ook in herkennen. Een gevoel van welbehagen gaat over je omringen met dingen die je plezier verschaffen aan je zintuigen, plezier verschaffen aan je ogen, je psyche en je neus. De mooie en elegante geuraccessoires van Dr Vranjes helpen je hierbij, het vangen van emoties en herinneringen in de vorm van een uniek huisparfum. De parfums van Dr. Vranjes zijn het verhaal van een neus voor kunst en essentiële ingrediënten. Het leven inademen van een luxueus product dat recht naar je hart en ziel gaat via je reukzin. Deze neus behoort aan Dr Vranjes, een man die emoties vertaalt naar creaties in geur.

Hoe kies je nu een huisparfum?

Om een juist parfum te kunnen kiezen kan je best eerst nagaan van welk soort geur je houdt. Waarschijnlijk weet jij wel ongeveer welke geuren je graag ruikt. Houd je van citrus of juist niet? Ruik je graag bloemengeuren of heb je liever een kruidige geur?

Geuren kunnen ingedeeld worden in 7 hoofdtonen:

  • Citrus: met oliën uit de schil van citrusvruchten zoals citroen, sinaasappel, pompelmoes, mandarijn en bergamot.

  • Bloemig: dit is de belangrijkste geurfamilie en herenigt parfums op basis van bloemen zoals rozen, viooltjes, jasmijnen, lelies, narcissen en hyacinten.

  • Varen: deze familie heeft helemaal niets te maken met de varenplant, maar groepeert geuren als lavendel, hout, eikenmos en cumarine.

  • Cyprus: gekenmerkt door tonen cistus, patchouli, bergamot en eikenmos.

  • Houtachtig: geuren op basis van warme toetsen bv sandelhout, patchouli of droge toetsen zoals ceder en vetiver.

  • Amber of Oosters: dit zijn poederachtige geurtjes met sterke vanilletoetsen en andere kruidenaccenten.

  • Leer: dit is de kleinste geurfamilie. De parfums worden ontwikkeld op basis van berkenextract, rook en tabak.

Als je weet welk geurfamilie jou het meeste ligt dan wordt het kiezen van een juist huisparfum kinderspel.

Parfum en seizoenen?

Je kan huisparfums ook aanpassen aan de verschillende seizoenen. Snoepachtige en fruitige parfums zijn perfect voor de herfst en poederachtige geurtjes kunnen best in de winter gebruikt worden. Bloemige luchtjes maken je blij in de lente en frisse parfums wekken je op in de zomer.

Kom in onze winkel uitgebreid alle parfums van Dr. Vanjes ontdekken, we staan je met raad en daad bij om jou te helpen bij het kiezen van je ideale huisparfum. Waarbij je niet alleen een aangepaste parfum in huis haalt, maar eentje waar je je gasten mee verwelkomt met een zachte, niet opdringerige en aangenaam geur.

Astrid Mora