MARIE MONSIEUR

MADAGASKAR.jpg
 
©Thomas Legrève

©Thomas Legrève

 

MARIE MONSIEUR EN DOKTERS VAN DE WERELD BIJ DE BORGHT

Haar werk als reisjournaliste zorgt ervoor dat Marie al jaren naar verschillende uithoeken van de wereld mag reizen en daar is ze ongelooflijk dankbaar voor. Dankbaar voor de eindeloze landschappen waar ze telkens opnieuw naar mag kijken, voor de hippe steden waarin ze mag rond flaneren en voor de verschillende culturen waar ze tijdens het reizen eventjes deel van mag uitmaken. In maart ging ze met Dokters van de Wereld op missie naar Madagaskar en liep ze een week mee in de operatiezalen van hoofdstad Antananarivo. Kippenvelervaring die haar serieus heeft wakker geschud en waar erg mooie beelden en een aangrijpend verhaal uit voort gekomen zijn. “De überdankbare blik van elk kind dat een plekje op de operatietafel krijgt, is hartverwarmend”, vertelt ze.  

Na jaren ongelooflijk veel van de wereld gekregen te hebben, voelde ze dat het tijd werd om terug te geven. “Ik werd 30 en besliste een inzamelactie voor Dokters van de Wereld op te starten voor m’n verjaardag. Op nog geen twee weken tijd zamelde ik 1406 euro in. Indrukwekkend hoeveel mensen er in m'n miniproject geloofden." 

Dat project zet ze de volgende twee maanden graag verder bij ons in Mechelen. Van eind augustus tot eind oktober worden een aantal werken van Marie geëxposeerd en verkocht bij DE BORGHT en Stassart11. De opbrengst hiervan gaat integraal naar Dokters van de Wereld. Ook tijdens de lunchmomenten kan je Dokters van de Wereld steunen en kiezen voor een Goede Doel Lunch. Je betaalt dan 5 euro extra die doorgestort wordt naar de projecten van Dokters van de Wereld, wereldwijd en in eigen land. 

EXPO MARIE MONSIEUR VAN 31/08 TOT 26/10 EXCLUSIEF BIJ DE BORGHT EN STASSART11